OLEJ Z CZARNUSZKI 125ml

black-seed-1-570x708.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,99 zł 39,99 zł 15.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nefertiti
Kod produktu: 1297-30160

Opis

OLEJ Z CZARNUSZKI wyjątkowe właściwości zdrowotne, które docenili już władcy starożytnego Egiptu, dlatego został nazwany "złotem faraonów".

Zawiera wiele prozdrowotnych substancji: w około 85 proc. składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, na które składają się: kwas linolowy (omega-6) - około 60 proc., kwas oleinowy (omega-9) - około 25 proc. i kwas alfa-linolenowy (omega-3) - około 1 proc. Poza tym olej z czarnuszki zawiera witaminę E, beta-karoten, sterole, biotynę, liczne mikroelementy oraz przeciwutleniacze. Jednak najważniejszym związkiem znajdującym się w oleju z czarnuszki jest tymochinon - składnik olejku eterycznego nasion czarnuszki, dzięki któremu olej wykazuje działanie przeciwzapalne (porównywalne z aktywnością aspiryny w dawce 100 mg/kg), przeciwbólowe, a także ochronne dla nerek i wątroby.

Jednak co najważniejsze, dzięki niemu olej z czarnuszki, podobnie jak same nasiona, wykazuje potencjalne działanie przeciwnowotworowe.

Olej z czarnuszki ma wiele właściwości zdrowotnych, dzięki czemu znalazł zastosowanie jak środek m.in. na wrzody i liczne alergie. 

 

  • W kosmetyce jest traktowany jak antidotum na trądzik czy łupież.
  • W kuchni znalazł zastosowanie jako dodatek nadający potrawom korzenny smak.

WŁAŚCIWOŚCI:

• wpływa na stan skóry, stosowany systematycznie wzmacnia oraz uelastycznia skórę, pomaga zachować młody wygląd skóry.

• działanie przeciwzmarszczkowe – zapewne jedna z najbardziej pożądanych cech olejku z czarnuszki, regularnie stosowany likwiduje płytsze zmarszczki i zmniejsza widoczność tych głębszych. To świetny, domowy sposób na pozbycie się oznak starzenia skóry. Optycznie napina skórę, przez co nadaje jej młodszy wgląd

• działanie nawilżające i ujędrniające – olejek dogłębnie nawilża i odżywia skórę, nie tylko twarzy. Stosowany na blizny zmniejsza ich widoczność, stymuluje odnowę naskórka i zdecydowanie ujędrnia skórę

• jak każdy olejek ma również działanie zmiękczające

• wzmacnianie włosów i ograniczanie ich wypadania – efekty olejowania olejkiem z czarnuszki są widoczne już po pierwszym użyciu. Zdecydowanie ograniczone zostaje wypadanie włosów, są one wzmocnione, błyszczące i mocne.

• zmniejsza wrażliwość skóry na promienie UV – niezwykle przydatny do stosowania na co dzień, ponieważ minimalizuje efekty starzenia się skóry, poprzez działanie promieni UV. Dobry dla osób, które nie mogą używać tłustych kremów z filtrem.

Olej z czarnuszki egipskiej to produkt:

- w 100% naturalny,

- nierafinowany

- tłoczony na zimno z wykorzystaniem tylko w pełni dojrzałych nasion czarnuszki egipskiej.

Składniki: 100% dojrzałych nasion czarnuszki egipskiej Nigella sativa, tłoczonych na zimno.

 

Sposób spożycia: 

  • W celach zdrowotnych przyjmować bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju z czarnuszki egipskiej 2 x dziennie przed posiłkiem. Dzieci do 4 roku życia: 2 x dziennie 1/4 łyżeczki od herbaty. Podczas chronicznych problemów ze zdrowiem dawka ta może być podwyższona do 3 x dziennie.
  • Zewnętrznie na włosy i skórę (wcierki, maski, olejowanie)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Facebook
Sklep internetowy Shoper.pl