Magic Cocoa - kakao ceremonialne
Opis
Kakao ceremonialne – gotowy napój do przygotowania z mlekiem lub wodą
Kakao ceremonialne, znane również jako “napój Bogów”, albo “czarne złoto Majów”. Składniki kakaowej mieszanki pomagają zrelaksować się po ciężkim dniu i przywracają dobry nastrój, dając poczucie błogości i odprężenia. Kakao ceremonialne znakomicie wspiera codzienną praktykę jogi i innych praktyk związanych z energią.
Wysokowibracyjne, relaksujące kakao ceremonialne z grzybami.
Kakao ceremonialne Magic Cocoa ukoi Twoje zmysły i rozgrzeje Twoje ciało – a wszystko to w jednym kubku!
Ten pyszny i relaksujący napój funkcjonalny dla dorosłych, bogaty w dekadenckie, surowe kakao i zawierający wspomagające organizm w okresach stresu składniki*, pomoże Ci ukoić zmysły, uspokoić umysł i zrelaksować ciało. Dostarcz sobie dodatkowej dawki energii rano, popraw nastrój podczas popołudniowego chilloutu, albo ukój zmysły wieczorem po długim i stresującym dniu, przy kubku pysznego ceremonialnego kakao i wysokiej dawce pozytywnych wibracji. Wystarczy zmieszać dwie łyżki Magic Cocoa z gorącą wodą lub ciepłym mlekiem, aby móc delektować się błogim uczuciem chillu. Przygotuj swoje kakao ceremonialne i rozkoszuj się jego smakiem.
Stosuj kiedy potrzebujesz dodatkowej dawki porannej energii, kiedy marzysz o popołudniowej pysznej i dekadenckiej przekąsce, lub wieczorem, kiedy pragniesz się zrelaksować i ukoić zmysły po długim i stresującym dniu.
Promienna skóra
Zapewnij skórze naturalną promienność z Ashwagandhą (withania somnifera), która wykazuje ogólny efekt odmładzający, odświeżający i pomaga utrzymać zdrową skórę.
Siła i nastój
Ashwagandha (withania somnifera) pomaga wspierać optymalny relaks, fizyczny i psychiczny dobrostan, a także wytrzymałość oraz uczucie energii i witalności.
Wsparcie w stresujących warunkach
Ashwagandha (withania somnifera) wspiera w okresach wzmożonego psychicznego stresu i napięcia. Grzyby reishi wspierają naturalne siły obronne organizmu.
Aktywne składniki
Kakao
Znany nam wszystkim superfood wyrasta u podnóży And. Inkowie uważali kakao za "napój bogów". Theobroma cacao, które jest właściwą nazwą surowego kakao, składa się z greckich słów Theo (Bóg) i broma (napój). Istnieje wiele zalet tego składnika - my wybraliśmy je dlatego, że może poprawić Ci nastrój i działać jako afrodyzjak. Zawiera anandamid, dobrze znany neuroprzekaźnik, wspierający dobry nastrój, znany również jako "cząsteczka błogości". Może zwiększyć poczucie zadowolenia dzięki wydzielaniu serotoniny. Kakao jest bogate w fenetylaminę, która powoduje uwalnianie endorfin, podobnie jak w przypadku aktywności seksualnej lub zakochania.
Czy potrzeba więcej powodów, by jeść surowe kakao?
Lion's Mane
Soplówka jeżowata, zwana również jako Lion's Mane (lwia grzywa) to jadalny grzyb, naturalnie występujący w Azji, Europie i Ameryce Północnej. Jego nazwa pochodzi od kulistego kształtu grzybni, która jest pokryta długimi "soplami", wyglądającymi podobnie do grzywy lwa. W kuchni japońskiej i chińskiej soplówka jeżowata uważana jest za przysmak, chętnie wykorzystywany w tradycyjnej kuchni. Soplówka zawiera dużo białka, polisacharydów oraz mikroelementów (selen, cynk, potas, żelazo).
Maitake
Maitake (Grifola frondosa) jest grzybem jadalnym popularnym w kuchni japońskiej. Słowo "maitake" w języku japońskim oznacza "tańczącego grzyba", co jest bezpośrednim nawiązaniem do jego kształtu. W składzie Maitake wyróżnić można szereg składników odżywczych, m.in. witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, potas, wapń, a także wielonienasycone kwasy tłuszczowe i białko.
Reishi
Nazywane również jako "grzyby nieśmiertelności" lub "grzyby duchowej mocy" są adaptogennymi grzybami znanymi od tysięcy lat na Wschodzie, gdzie uważa się, że pomagają osiągnąć długowieczność i wieczną młodość. Wspierają nasz organizm w radzeniu sobie ze stresem psychicznym lub fizycznym. Buddyjscy mnisi i chińscy eksperci w dziedzinie zdrowia wierzą, że grzyby reishi pomagają zbudować siłę woli. Istnieją również naukowe doniesienia, że przyczyniają się one do utrzymania w dobrej kondycji układu odpornościowego i krwionośnego.
Ashwagandha
Ashwagandha zajmowała znaczące miejsce w hinduskim systemie Ayurveda, ale była cenionym ziołem również w starożytnych Chinach. Roślina ta ma zdumiewające właściwości adaptogenne. Ashwagandha może rosnąć w bardzo trudnych warunkach, w wysokich lub niskich temperaturach lub bardzo wysoko nad poziomem morza. Dzięki temu jest bardzo silna i odporna na czynniki zewnętrzne. To sprawia, że należy do tzw. "adaptogenów". Uważa się, że jest w stanie przenieść swoje dostosowujące się cechy i możliwości przeżycia w trudnych warunkach na ludzi. Ashwagandha może przyczyniać się do optymalnego zdrowia i aktywności oraz korzystnie wpływać na serce i układ sercowo-naczyniowy. Ashwagandha jest szczególnie znana ze swoich zdolności do wspomagania odporności organizmu na stres. Przyczynia się do utrzymania równowagi emocjonalnej i ogólnego dobrego samopoczucia, wspomaga też zasypianie. Wszyscy wiemy, jak ważny jest dobry sen i równowaga umysłu dla dobrego wyglądu.
Podstawowe informacje
KAKAO CEREMONIALNE – ELIKSIR DLA CIAŁA I DUCHA
Wegański eliksir uwielbiany przez joginów.
Ilość porcji w opakowaniu: około 15.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej. Spożyć w ciągu 90 dni od otwarcia.
Sposób użycia
Stosuj 2 płaskie łyżki (około 10g) Magic Cocoa na kubek. Dodaj gorącą wodę lub ciepłe mleko oraz (opcjonalnie) naturalny słodzik wedle uznania. Dobrze wymieszaj, zrelaksuj się i ciesz się magią naszego kakao.
Składniki:
Sproszkowane kakao (Theobroma cacao)** 70% (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), Sproszkowana Soplówka jeżowata (Lion’s Mane) (Hericium erinaceus)** 10%, Sproszkowane Grzyby Maitake (Grifola frondosa)** 10%, Sproszkowane Grzyby Reishi (Ganoderma lucidum)** 5%, Ashwagandha (korzeń rośliny) (Withania somnifera) w proszku** 5%.
** Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Ostrzeżenie dla alergików:
Może zawierać ryby, soję, orzechy, sezam, mleko, jaja, gluten, seler i gorczycę.